Natuur

Andalusië bezit een verrassend aantal natuurgebieden. El Torcal, El Chorro, Sierra de las Nieves, Montes de Malaga zijn bekende gebieden bij ons in de buurt. 
Palmen, sinaasappel-, citroen- en olijfbomen overheersen het landschap. Maar ook amandelbomen en wijngaarden zijn volop aanwezig. In de bergen tref je ook bossen aan. De plantenwereld is veelzijdig en kleurrijk, het gehele jaar door. Uiteraard zijn de oleander en de verschillende agaves overal te zien, ook bij ons in de tuin. De geuren van tijm, rozemarijn, lavendel en laurier ruik je volop en alles groeit in het wild. 

Ook de dierenwereld van Andalusië is gevarieerd. Berggeiten, steenbokken, herten, vossen, kameleons, slangen, gekko’s, hagedissen en everzwijnen leven volop in het wild. De vele vogelsoorten zijn volop te horen en te zien rondom onze finca zoals de adelaar, arend, hop, bijeneter, groenling, Europese kanarie. Bij Laguna de Fuente de Piedra leven honderden flamingo’s en bij El Chorro zijn de imposante vale gieren te bewonderen.

In Benalmadena is een leuk vlinderpark en het wolvenpark bij Antequerra is ook zeker een bezoekje waard. Net als de botanische tuin in Malaga.