In de buurt

Het authentieke en kleurrijke Andalusië. 

Het Spaanse woord Andalucía is afgeleid van het Arabische ‘Al-Andalus’. Dit betekent ‘land van het licht’. Het mooie licht is rondom onze finca volop te bewonderen. Wij zijn vooral gek op de warme tinten van het avondlicht.

Ieder heeft zo zijn eigen beelden en gedachten bij Andalusië. Wij houden van het buitenleven en de warmte. De dames die in mooie jurken de flamenco dansen op de feria’s, de marktjes met kleuren en geuren, de sinaasappels die we zo van onze eigen bomen plukken. Maar ook de natuur die dan weer liefelijk en dan weer woest is. We kunnen uren wandelen zonder iemand tegen te komen en op de achtergrond alleen het gefluit van vogels horen. Het ‘mañana’ gevoel vinden wij prettig omdat de mensen hier meer in het moment leven. Wij vergeten soms zelfs wat voor dag of datum het is. En natuurlijk houden we van visjes eten met een wijntje er bij op het strand tussen de Spaanse families. Of tapas eten in een wit dorpje waar de tijd stil lijkt te staan.
Alle voorstellingen hebben vaak één ding gemeen; genieten van het leven! En dit genieten is in Andalusië onderdeel van het dagelijkse leven.

Andalusië heeft de vakantieganger veel te bieden. Finca Alegria de la Vida ligt centraal in Andalusië en is een prima uitvalsbasis voor dagtrips. Wandelen in de natuurgebieden, een bezoek aan de witte dorpen en steden, genieten van een drankje op de vele prachtige pleinen, luieren en zonnen aan de Middellandse Zee, gewoon lekker niets doen.
En natuurlijk geven wij u graag tips.